Choď na obsah Choď na menu
 


Zatiaľ vieme o týchto možnostiach:

 

Možnosti, ktoré každý môže rozpracovať  a novo "vytvoriť:

1.

malé skupiny, ktorých členovia si na základe dohody si prerozdeľujú časť svojich peňazí podľa dohody...

= Založenie "spoločeného hrnca" za akýchkoľvek dobrovoľných podmienok s cieľom, že raz za čas sa peniaze rozdelia buď rovným dielom alebo podľa potrieb.

Pravidlá môžu byť rôzne, tu je to myslené - také, aby to zodpovedalo duchu myšlienky základného príjmu. Je však dobré pravidlá dohodnúť vopred :-)

Napríklad:

- raz mesačne prispievať na 1 účet alebo do 1 kasičky vopred dohodnutú čiastku (je možné i v minimalistickej verzii: napr. 1 euro, alebo 20) - a raz do roka peniaze prerozdeliť podľa potrieb

- založiť skupinu ľudí, ktorí majú záujem vyskúšať si "základný príjem"... prispievať rok - pravidelne alebo nepravidelne každý koľko chce alebo môže, každý inú čiastku, akú chce. Potom na koniec roka prerozdeliť rovným dielom

 

2.

miestne peniaze, ktoré majú v pravidlách prerozdelenie odvodov v duchu ZP

(miestne peniaze sú vyňaté z ekonomcikého a štátneho obehu peňazí... až vznikom EU Najvyšší súd rozhodol, že také malé miestne obeživá celkovej ekonomike EU nedokážu škodiť, a tak sa to stalo možné a legálne... takéto meny často pre svoje spravovanie strhávajú malé poplatky, a v Nemecku meny založené pánom Gellerim alebo podla jeho metodík časť takto strhnutých peňazí rozdelujú miestnym verejno prospešným organizáciám....tvorivosti v tejto oblasti sa medze nekladú... etické hodnoty v pozadí zvyšujú pravdepodobnosť úspechu takéhoto projektu u ľudí, ktorí chcú podporiť niečo iné než je dnes bežné)

 

poskytovanie pravidelnej čiastky ...niekomu... podľa dohody, v duchu ZP

 

Ak máte iné nápady, dajte nám vedieť...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*